Jan 1, 2005, 8:40 AM

Януарски дъжд 

  Poetry
894 0 2

                ЯНУАРСКИ ДЪЖД

 

Приспивно чукат по стъклата тежки капки

на ненадеен нощен януарски дъжд,

довян насам от палав южен вятър.

Но ако вятърът изгуби топлата си шапка,

ще секне песента дъждовна изведнъж

и пак във бяло ще посрещне утрото земята.

© Атанас Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??