31 авг. 2005 г., 00:31

Яви се, Смърт 

  Поэзия
1560 0 4

Яви се, Смърт, във облик на жена,
твърде хубава, за да е жива,
и прегърни ме с нежната ръка,
ръка на нощна самодива.

И с майчинска усмивка бавно
разкъсай гърлото ми с нокти,
увий плътта ми в кръв тъй плавно,
сякаш по душата стъпва котка.

В прегръдката ти ще заспя,
от кръв и ласка топла
в прегръдката ти ще умра,
за да се родя отново с вопъл.

© Маргарита Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??