22 июл. 2020 г., 21:53

Юлско 

  Поэзия
793 2 6

Със рижи плитки, с луничава кожа,

посрещам лятото с фонтанни пръски.

Лениво време... Всичко е възможно.

По пясъка следите бягат дръзки.

 

Морето ми говори. И се смее.

Премята бризът плажната ми шапка.

Очаквам сладоледената фея,

да блесне във възторжената капка,

 

солена, като нощите през юли

и тъмносиня, с пулса на небето.

Във мен бушува лятото, не чу ли?

Като корали устните му светят.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??