Jul 22, 2020, 9:53 PM

Юлско 

  Poetry
795 2 6

Със рижи плитки, с луничава кожа,

посрещам лятото с фонтанни пръски.

Лениво време... Всичко е възможно.

По пясъка следите бягат дръзки.

 

Морето ми говори. И се смее.

Премята бризът плажната ми шапка.

Очаквам сладоледената фея,

да блесне във възторжената капка,

 

солена, като нощите през юли

и тъмносиня, с пулса на небето.

Във мен бушува лятото, не чу ли?

Като корали устните му светят.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??