1 июл. 2009 г., 13:43

Юлско утро 

  Поэзия » Любовная
1363 0 28

ЮЛСКО УТРО

 

                  Юлско утро, южен бряг,

                  свежест в заливчето малко ...

                  Литват като звезден впряг

                  в спомените ми русалки.

 

                  Севдите от младостта ми

                  в пулса ми изгряват сякаш

                  и ме пита Ропотамо:

                  „Лилия ли още чакаш?!”

 

                  Чакам ли я? Кой да каже ...

                  Бурите ни разделиха,

                  но я виждам пак на плажа –

                  плаче в заливчето тихо ...

 

                  Виждам в нежните и длани

                  две безжизнени медузи

                  и ме парват като рани

                  две сълзи на двете бузи.

 

                                          1 юли 2009 г.

© Николай Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??