28 апр. 2018 г., 21:12

Юначе 

  Поэзия
718 3 10

Къде си тръгнло, юначе?

По пътя неизвестен крачиш.

Отметнало назад калпаче,

подпираш се на тъничко криваче...

Тъй смело по нагорнището крачиш!

Страх не знаеш какво значи!

 

Горе! Горе, на високо!

Там има поглед на широко!

Там са близо небесата!

Бързам, да преваря дървесата!

 

Със Слънцето да поговоря!

Със облаците да поспоря!

Може с птиците да полетя!

После, ще се върна у дома.

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??