8 дек. 2006 г., 18:08

За децата 

  Поэзия
716 0 3

По улиците деца играят,
със засмени, мънички лица,
но и те света ще опознаят,
скръб ще тегне и в техните сърца.

А тъй чисти и невинни са сега:
поглеждат ни със детските очички,
те не знаят що е самота,
те са като волни птички.

Но времето не спира, а лети
и ни грабва на своите крила.
И те порастват, но дали
ще намерят красотата на света?

Или ще бродят безпътни
в тъмни нощи, мрачни дни,
като уморени пътници,
загубили детските мечти.

Как на тези мънички деца
да вдъхнем вяра и любов?
Как да им осигурим сега
красиво детство и добър живот?

© Насето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??