29 апр. 2012 г., 00:09

За доброто 

  Поэзия
1126 3 3

Път направих на мравки – цели колонии.
Проповядвах любов,  без да знам, че е жива.
Ешафоди украсявах аз със цветни балони –
щом е смърт, нека и тя  бъде красива.

Не веднъж изиграх „болен здрав носи”.
Още храня и кучето, дето ме хапе.
На сто мечти мои – прегладнели и боси –
съм раздавал храна и чифт топли чорапи.

Пресушени надежди ги поливах със време,
а на крайните срокове все отмествах чертата.
Как го правя ли? Зная, че доброто е в мене.
То ме дърпа назад. И ме движи нататък.

© Мартин Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??