6 янв. 2013 г., 15:02

За жалост 

  Поэзия » Гражданская
482 1 3

             За жалост

 

Летаргия, лъжи, заблуди,

пълзеж в отъпкан коловоз,

сърце, душащо се в принуди,

приятелствата –  под въпрос!

 

Измами, алчност, егоизъм,

реки от пот, сълзи и кръв,

душа – в затвора „Конформизъм”,

умът – налапал златна стръв!

 

Апатия, крепостни нрави,

стандартно подбран мироглед,

прищявки, капризи дребнави,

изтребваща болест без ред!

 

Прозрачни окови, решетки,

фалшив бандерол „Свобода”,

словата – през филтри и цедки,

нечиста околна среда!

 

Омраза и завист, коварство,

метани на чужд идеал,

роботи в предметното царство,

духът на стремежа – заспал!

 

Нахалост изстреляна младост,

руган и презиран хомот...

 

... И всичко това се, за жалост,

все още нарича „живот”!

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Изплаши ме!По-смело!
  • !!!
  • Мога да ти направя списък с добри неща, който ти гарантирам, че ще е по-дълъг от твоя! Гледайте оптимистично на живота, бе хора! Един ни е, да вземем от него най-доброто! (Нищо лично, Марин, това не е критика и знаеш, че харесвам как пишеш! )
Предложения
: ??:??