19 мар. 2015 г., 21:11  

За красотата 

  Поэзия » Философская
448 0 1

 

От скуката на сиво ежедневие,

от тихото на сънено безвремие,

от липсата на трайно вдъхновение

логично гръмко се роди презрение.

 

Презрях безцветното и липсата на мнение

и пъстротата на измислени лица,

безкрайното море от извращения,

лъжци с наивен поглед на деца!

 

Дали защото красотата бе изчерпана

или, поради липса на търпение,

започнах да се взирам начумерено

в бездънното в човешкото падение.

 

Но не! Открих – красивото е живо!

И е безкрайно в човешката вселена,

достатъчно е просто с поглед  силен

да преоткрием в себе си творение!

© Екатерина Спасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??