Търся те и те откривам
във всяко мъничко цветче,
в поглед мил и влюбен,
в очите тъжни на врабче.
Търся те и те докосвам
в полъх, минал покрай мен,
погалил нежното ми рамо
в тиха нощ и в светъл ден.
Търся те и ти се радвам,
когато със очи те уловя
в полета на бели пеперуди,
в тайнството на мисълта.
Търся те и те намирам
в нежна песен на щурче,
в цвят на ябълка разцъфнал,
във сълзичка на дете.
Намирам те и в теб се скривам,
чиста, свята Красота.
Като в пречистваща молитва
потъвам в радост, в светлина.
© Магдалена Костадинова Все права защищены