17.11.2007 г., 1:04 ч.

За красотата 

  Поезия » Философска
1310 0 32

 

 

                                 

 

                   Търся те и те откривам

                   във всяко мъничко цветче,

                   в поглед мил и влюбен,

                   в очите тъжни на врабче.

 

                   Търся те и те докосвам

                   в полъх, минал покрай мен,

                   погалил нежното ми рамо

                   в тиха нощ и в светъл ден.

 

                   Търся те и ти се радвам,          

                   когато със очи те уловя

                   в полета на бели пеперуди,

                   в тайнството на мисълта.

 

                   Търся те и те намирам

                   в нежна песен на щурче,

                   в цвят на ябълка разцъфнал,

                   във сълзичка на дете.

 

                   Намирам те и в теб се скривам,

                   чиста, свята Красота.

                   Като в пречистваща молитва

                   потъвам в радост, в светлина.

                                          

 

 

 

 

                    

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??