За мене Господ друго е предвидил.
Попаднала съм в чужда същина.
И правя грешки
в непонятни филми
по някакви далечни правила...
Като елха, на тропика
засята,
очаквам сняг,
а слънцето е жар...
И коренът е плитък,
и душата -
без силата
на Божия й дар!
Провалям се,
когато ме очакват,
пристигам,
без да искат да съм там...
Дари ми, Боже,
тази силна вяра,
с която себе си
да пресъздам!
© Руми Бакърджиева Все права защищены