- Какъвто си глухар, да ме прощаваш,
за музика рецензии как пишеш?
И как във занаята се оправяш,
дали професионално не издишаш?
- Недъгът ми, любезни, не е болка...
За мене лично е последна грижа.
Ресор са ми певиците от фолка,
до техните проблеми аз съм близо.
За музика да пишеш - кой ти иска,
и музикалната среда да пазиш?
А има теми, и си струват риска,
с тях гъдел на читателя да правиш...
Коя с кого приспива явно, тайно
и колко силикон полага в цици?
Къде летуват, трябва да е знайно,
и кой издържа тези фолк-девици?
На тази подарили й ферари,
пък друга за Карибите се стяга...
Живот, за който само са мечтали!...
Какво им пука със кого си лягат!...
Защо ти е и песните да чуваш?
Ти гледай - прелестите им отвънка!...
За музиката, казваш... Не си струва!
Жени пред тебе са!... Жени, та дрънкат!...
Така, че глухотата ми не пречи,
ошлайфал съм се вече в занаята.
Дали е фолк илù пък са кючеци?...
Бе, много важно!...Гледай красотата!...
© Роберт Все права защищены