9 нояб. 2010 г., 20:44

За него мисля, за себе си забравям 

  Поэзия » Любовная
537 0 1

Омръзна ми да чакам

всяка вечер телефонът ми да звънне

и онзи мъж, на който мислите си отдавам,

с едно „ Свободна ли си?“ деня ми да преобърне.

Омръзна ми все аз първа крачка да правя.

Не е ли достатъчно, че толкова се унижавам?

На него посветих всичко. А как да го забравя,

щом всеки момент за него мисля, за себе си забравям.

Спестила съм му толкова от своите чувства,

не съм му казала какво е той за мен.

Щом изрека името му, всичко в мен потръпва.

Нека да е мой поне за ден!

Не съм го молила звезди да ми сваля,

не съм го молила да бъда с него вечни времена.

Сърцето ми едно-едничко нещо пожела -

да ми отдели минутка, без да му се моля.

© Полина Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Красотата на тъжното сърце.... Нямаш представа колко добре те разбирам. Прекрасно е написано,наистина!
Предложения
: ??:??