Когато нервите те хванат
и иде ти да туриш край.
не ръчкай в зейналата рана -
вземи лист и свят създай.
Създай си нещо само свое:
тих пристан в бурните водѝ.
За да намериш там покоя.
За друго недей да се косиш.
Понякога това, което дирим
не може да ни води по-напред.
Ей така (със зар невидим)
съдбата слага всичко в ред.
Недей ти зорлем да се бориш,
не тропай по заключени врати.
Едната щом пред теб затворят,
съдбата друго ще ти подари.
© Бистра Стоименова Все права защищены