14 авг. 2021 г., 00:33  

За рамото - благодаря 

  Поэзия » Для детей
626 4 23

Орлица с тридесет орлета,

спокоен поглед, нежна гръд,

строиш ни приказна планета

и водиш по неравен път.

 

Сълзички триеш, връзваш рани,

крилца подкрепяш да летим.

В очите твои приковани,

за обич жадни се редим.

 

"Учителката каза, мамо " -

и вкъщи важното тръбим,

усещаме стабилно рамо

и търсим образа любим.

 

Ще те надминем след години, 

ще се разпръснем по света,

но от мечтите яркосини

ще грее твойта топлота.

 

© СК Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Учителко, целувам ти ръка! »

3 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??