19 янв. 2007 г., 17:45

За съвпаденията,късмета и живота 

  Поэзия
777 0 4

Имам котка.

Черна е.

Срещнах я в петък,

тринайсти.

Мина пред мен,

а аз бързах за среща с приятеля.

Не отидох.

След седмица,

 той  обади се,

Бил влюбен в друга

- най-добрата ми приятелка.

Пожелах им късмет,

а аз продължих по нататък.

Вчера бе вторник,

уволниха ме.

Имам два лева

три цигари,

мисълта за сладолед,

котка

и прозорците в стаята.

 

Съвпаденията са за глупаците.

Да чакат нещо да се случи

гледайки през прозореца,

през кълба от дим,

цигарени,

през калейдоскопа

на кули,

 детски,

пясъчни

и спомени

-отрязани

формати.


Тегля карта

-поп спатия.

Кажи ми циганко

нещо истинско,

кажи ми цвят,

мирис,

сричка.

Покажи ми само

мястото......

Не.

Предсказанията са за наивните.

Онези с розовите очила

и многотото обяснения.

А аз със  рамки съм,

отдавана махнах ги стъклата,

реших, че на света

и черното не ходи.


Кажи число

Е хайде,

подскажи ми.

Остана ми едно.

Не седем,

то ми е любимото

и първо го написах.

Три?!

Да бъде три.

Спечеля ли

си обещавам

един камион със сладолед,

билет за Марс

и.......

Не .

Шансовете са за тези,

които вярват

в късмета си и

странни чудеса.

А аз.....

Аз зная,

Животът е такъв,

 какъвто сам си го направиш.

И аз съм винаги готова

на първи ред

със пуканки и кола,

със кърпички

и план за бягство

ако се наложи.

 

© Киара Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??