Имам котка.
Черна е.
Срещнах я в петък,
тринайсти.
Мина пред мен,
а аз бързах за среща с приятеля.
Не отидох.
След седмица,
той обади се,
Бил влюбен в друга
- най-добрата ми приятелка.
Пожелах им късмет,
а аз продължих по нататък.
Вчера бе вторник,
уволниха ме.
Имам два лева
три цигари,
мисълта за сладолед,
котка
и прозорците в стаята.
Съвпаденията са за глупаците.
Да чакат нещо да се случи
гледайки през прозореца,
през кълба от дим,
цигарени,
през калейдоскопа
на кули,
детски,
пясъчни
и спомени
-отрязани
формати.
Тегля карта
-поп спатия.
Кажи ми циганко
нещо истинско,
кажи ми цвят,
мирис,
сричка.
Покажи ми само
мястото......
Не.
Предсказанията са за наивните.
Онези с розовите очила
и многотото обяснения.
А аз със рамки съм,
отдавана махнах ги стъклата,
реших, че на света
и черното не ходи.
Кажи число
Е хайде,
подскажи ми.
Остана ми едно.
Не седем,
то ми е любимото
и първо го написах.
Три?!
Да бъде три.
Спечеля ли
си обещавам
един камион със сладолед,
билет за Марс
и.......
Не .
Шансовете са за тези,
които вярват
в късмета си и
странни чудеса.
А аз.....
Аз зная,
Животът е такъв,
какъвто сам си го направиш.
И аз съм винаги готова
на първи ред
със пуканки и кола,
със кърпички
и план за бягство
ако се наложи.
© Киара All rights reserved.