Забавен каданс
Студено е като в безмълвен филм.
Хора лутат се напред - назад…
Търсят нещо важно, сякаш с цел…
Нищо не намират и започват пак!
Утре търсят пак, дори тършуват…
Лицата им безизразно се трудят…
Бъркат, ровят от неистова надежда,
че светлина сами ще си възбудят!
Гръб изправят, капка пот, някаква усмивка…
За момент встрани поглеждат, факт!
Няма нищо, никого около тях…
И усърдно търсене започва в такт.
Спри! Замръзва всичко в кадър – стоп!
Май открихме нещо съвършено ново?!
Лентата-живот се връща с бясна скорост…
Старт - оптимистично търсене отново!
© Манипулирам Все права защищены