20 окт. 2024 г., 09:35

Забравете за първите 100 

  Поэзия
109 3 3

ЗАБРАВЕТЕ ЗА ПЪРВИТЕ 100

 

Няма битки, доспехи, победи.

И не пърхат край мене жени.

Даже моите луди съседи

не звънят на вратата ми с дни.

 

Сам играя на табла и карти.

И самичък се бия на шах.

Или кротко с махленските старци

ставам бавно във парка на прах.

 

Като облаче бирена пяна

се топи моят есенен ден.

И се чудя – къде ли се дяна

онзи див ненормалник във мен?

 

Де ли вейна си бялата ризка –

мъж с душа на крайбрежен хлапак,

който нявга войник бе на риска –

плю на своя общински черпак,

 

просто първите седем му липсват,

но поне си призна току-що.

Вярвах! – аз ще живея до триста,

забравете за първите сто!

 

Е, какво пък? – красиво старея –

тръгнал в Нищото, стар параход.

Аз съм гларусът, който на кея

грачи своя прекрасен живот.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??