2 июл. 2010 г., 15:47

Зад картините 

  Поэзия » Другая
614 0 3

Зад картините

 

 

Животът около мен препускаше като стихия,

а аз стоях там със захабена палитра и късче хартия.

Чаках нечий тъжен глас свойта тайна да ми сподели

и за новата лъжлива картина да ме вдъхнови.

 

 

Срещах много съдби, рисувайки своите картини.

Някои от тях рисувах с часове, а други с години,

и всеки щрих по тях бе нечий хубав спомен,

или пък болезнен, дълбоко в съзнанието заровен.

 

 

Крадях мигове и запълвах с тях празните платна,

крадях, защото не знаех как да опиша своята съдба.

Неусетно зад картините започнах да се крия,

с надежда, че в тях нови пътища ще преоткрия.

 

 

А сега покарай мен се сипят разпилените листи,

все така празни, снежно бели, чисти.

Сякаш тайничко зад гърба ми се смеят

за туй, че още в чужди спомени живея.

© Екатерина Караджова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??