Сега не помня как започна всичко.
Дали шумът от падащи звезди
ми беше станал сух и безразличен
не знам. Но чух, че почна да валиш.
Започна да валиш съвсем лежерно-
изтънчен ромон, който ме плени.
Обля ме с хладна, дъхава небрежност
и не видях, че в облак си обвит.
Приех нарастващия, плътен грохот
като молба във мен да се вселиш.
А ти си бил решил да ме отмиеш.
Да ме превърнеш в себе си почти.
Приписа ми прозрачна безнадеждност,
благоволи да съм парче зацапан лед.
Със свой сърдечен ритъм ме беляза
и аз не можех да туптя без теб.
Валеше в мислите ми дълго, монотонно-
обсебващ, злъчно мокър и студен.
Светът обличаше си новите сезони,
а ти валеше ли, валеше. В мен.
Завлече ме до пропаст безконечна,
застави ме да стигна до ръба,
прошепна ми да скоча без да гледам,
а аз помолих Бог да полетя.
Дори не помня как завърши всичко-
дали съм полетяла отведнъж.
Но падайки отричах френетично,
че някога обичала съм дъжд.
© Ирина Колева Все права защищены
Убийствено точен анализ, Стойчо! Слава на Бог, че енергията се мени, защото колко ритуални самоубийства може да преживее душата? Виж, на насладата от поетичния ексхибиционизъм все още не мога да изневеря. А и как да се случи, след като е наслада 🙂
Благодаря ви, хора. Чуден ден ви желая!