Зад ъгъла на мислите какво ли е?
Бял лист, жадуващ за изписване,
туптящо празно главоболие
или е тихо до пречистване?
Какво ли е зад ъгъла на римите?
Талант, изкуство, суета,
уединено място за ранимите
или парченце пъзел от душа?
Зад ъгъла на вярата какво ли е?
Изригващи съмнения в нощта,
поникващо сред хаос своеволие
или надежда, паднала в калта?
Какво ли е зад ъгъла на болката?
Горещи водопади от сълзи,
пълзящо по ръцете изнемогване
или покълващи в кръвта мечти?
Зад ъгъла на младостта какво е?
Под кухненска престилка скрита обич,
събрани в делника неволи
или умел житейски полет?
Какво ли е зад ъгъла на самотата?
Безпътица, разруха и печал,
любовна среща със съдбата
или себераздаване без жал?
На въпросите зад ъгъла какво ли е?
Притискаща със тежест тишина,
разчоплен смисъл, опакован във безсловие
или е търсене на нова яснота?
Какво ли е зад ъгъла?...
© Инна Все права защищены