9.09.2007 г., 14:53 ч.

Зад ъгъла... 

  Поезия
637 0 12

Зад ъгъла на мислите какво ли е?

Бял лист, жадуващ за изписване,

туптящо празно главоболие

или е тихо до пречистване?

 


Какво ли е зад ъгъла на римите?

Талант, изкуство, суета,

уединено място за ранимите

или парченце пъзел от душа?

 


Зад ъгъла на вярата какво ли е?

Изригващи съмнения в нощта,

поникващо сред хаос своеволие

или надежда, паднала в калта?



Какво ли е зад ъгъла на болката?

Горещи водопади от сълзи,

пълзящо по ръцете изнемогване

или покълващи в кръвта мечти?


Зад ъгъла на младостта какво е?

Под кухненска престилка скрита обич,

събрани в делника неволи

или умел житейски полет?

 


Какво ли е зад ъгъла на самотата?

Безпътица, разруха и печал,

любовна среща със съдбата

или себераздаване без жал?

 


На въпросите зад ъгъла какво ли е?

Притискаща със тежест тишина,

разчоплен смисъл, опакован във безсловие

или е търсене на нова яснота?

 


Какво ли е зад ъгъла?...

 

 

 

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??