Да знаеш, че достойно си живял
и си постигнал всичко,
за което си копнял!
Звучи хубаво, нали?
А ако утре всичко рухне
и смисълът ще се изгуби,
тъй, както ще се заличиш и ти,
а след време никой вече
няма да си спомня –
Теб и Твоите мечти...
И това е нашата задача:
да помнят нас и нашите дела,
да присъстват в пожълтели грамоти
нашите имена,
да иде реч за нас – велики слова...
За Нас? - Да!
06.2006г.
© Ани Ракова Все права защищены