Маранята се спуска като лепкава слуз
и мокри,
мокри гърба на тишината...
Премаляло от жега - мърка в ритъмен блус -
моето куче - проснато във краката ми...
Разнежен самотно - аз обещавам, че ще завали -
все някога - дъжд прохладен и морен...
Той се взира в очите ми, сякаш казва:
– Не ме лъжи!...
Знам, че няма да бъде този следобед...
Само двамата - куче и възрастен мъж...
До нашийника потопени на лятото в океана.
Подрънкват синджирите ни,
подрънкват на дъжд...
Тишината от жажда напуква се...
Но дъжд няма...
© Красимир Чернев Все права защищены
това се страхувам да се запитам...
Или съм кучето, дето си лае
подир кервана и следва го в края!" /отец Йоан Карамихалев от църквата Света София/
На всички нас подрънкват синджирите, Краси. И вероятно кучетата на онези от нас, които ги имат, дори виждат тези синджири, а ние само ги усещаме. Харесах разсъжденията ти!