21 нояб. 2023 г., 05:59

Загубени 

  Поэзия » Гражданская
146 1 3

 

На път сме

Да загубим себе си

Човещината си...

Във политики

Във омрази,

Зависти...

В надбягването за кариери

За пари

Коли и къщи

За вещи,

които... даже не ни трябват

На път сме да отровим себе си,

със микса

от отрови споменати

Дай на глупака власт,

и гледай от страни 

Как сам ще се довърши!

А всичко това...

На кой ли пък е нужно?

Нима наистина,

напълно оглупяхме?

Нима наистина

Забравихме кои сме?

Как да живееме нормално

Да се радваме на малкото

Да спим спокойно

Да обичаме безкрайно,

безусловно!

Да се любим,

бурно, страстно,

тъй...сякаш утре,

ще настъпи краят!

Да даваме,

без да очакваме,

от някой да ни връща...

И да умираме,

като кралици и крале -

без угризения,

с достойнство!

Нима забравихме

нaистина кои сме...

Най-висшите сме уж ...

на таз Планета...

Valentina Mitova

20/11/2023

 

 

 

 

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??