10 мая 2015 г., 14:34  

Захир 

  Поэзия » Любовная
515 1 3

ЗАХИР

 

За мъничко мярна се тя

и нейде далеч отлетя.

В очите ѝ скитах и мислех,

че тя ще прогони скръбта,

че тя с любовта ще осмисли

света – не познал пъстрота.

 

За мъничко мярна се тя

и нейде далеч отлетя.

Остави копнеж безпределен

и жажда жестока в нощта.

Сърцето покри под постеля

от есенни жълти листа.

 

За мъничко мярна се тя

и нейде далеч отлетя.

И знам, че не ще я забравя.

Дели ни желязна врата

и няма какво да направя –

тя нежно плени мисълта.

 

За мъничко мярна се тя

и нейде далеч отлетя...

© Раммадан Л.К. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да, съгласен съм, винаги може и по-добре.
  • Много благодаря.
  • "Можеш да я направиш щастлива, стига тя да пожелае... Но не можеш да я задържиш щом не иска да остане"! Влизаш в сайта през голямата врата! Великолепно е и това стихотворение... Само напред!
Предложения
: ??:??