29 июл. 2010 г., 21:46

Заклинание с пръчка и вятър 

  Поэзия » Другая
558 0 9

Пресъхна изворът!
Умря дървото
край бреговете му от сушата.

Разби се с трясък
тишината. 
Едно парче във мен се сгуши.

Откършен клон
премята вятърът.
Като с вълшебна пръчка маха.

Небето, стегнато
под шапката,
на облачните мисли блясва.

Устата свих -
да не личи,
че ще заплача вместо облака.

Върни се ти!
Не ме вини, 
че без да искам те прогоних!

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??