9 дек. 2010 г., 20:46

Защо не мога ... 

  Поэзия » Любовная
804 0 2

Защо не мога просто да бъда една птица?
Да достигна до небето.
Да поглеждам надолу към всички мнения.
И винаги свободни те да летят.

Защо не мога да бъда само едно слънце?
Да топля твоето тяло, да галя с лъчи само теб.
Да ти предоставя светлина, дори в деня сив, зимен.

Защо не мога да бъда само едно дърво?
Да ти дарявам приятна сянка.
Завещавайки плодове или красиви цветя.

Защо не мога да бъда само едно бебе?
Което е така невинно.
Лишено от мъка, проблеми и тревожност.
Подобно на онова, което ми подари.

Защо те обичам толкова много,
че не мога да спра да мисля за теб?

© Мартин Николов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Защо непременно държите изповедта Ви да е подредена като стих? Поезия не е равно на куплети. В това има поезия, но не е поднесена правилно.
  • Прекрасен стих !
    Всяка жена мечтае ,
    да чуе тези думи ,
    с много обич ,
    с копнеж ...
    Дано чувствата са вечни !
    Поздравления !
Предложения
: ??:??