21 сент. 2008 г., 10:53

Защо понякога напуска ни смелостта? 

  Поэзия » Другая
506 0 2

По следите на вятъра дните си отиват.

Изпепелява ги сърцето-слънце.

Увяхват цветята неподарени.

Жалко е за пеперудата, на която са откъснати крилата.

Облаците сбръчкват потните си чела

и дъждът се кани да се усмихне.

Но ако се вгледам малко повече на любовта в зелените поляни,

ще срещне погледа ми кафява изсъхнала трева,

която Ти, момиче, лесно можеш да запалиш

със своите недоизречени мелодии на любовта.

© Петко Петков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??