Защо приказката се развали?
Защо стената се разруши?
Защо ти остана история,
когато имаше нужда от мен - приятеля!
Защо аз бях от добрата страна,
а ти все беше лошия?
Защо не ме послуша,
а се върна?
Защо цветето увяхна така,
както пада мъгла?
Защо книгата се затвори така,
както изчезна любовта?
Защо ти ми тръшна вратата
и изчезна с теб радостта!
Защо забрави нещата,
които съм правила?
Защо любовта свършва така,
както залязва една луна?
Защо аз си излях мъката в стихотворения,
а ти не ги прочете НИКОГА?
Защо се случи така?
© Ивон Димитрова Все права защищены