18 авг. 2007 г., 16:10

Защо тъй рано си отиде 

  Поэзия
1300 0 12
                                                                       
                                                                                на П. Дубарова

        Защо тъй рано си отиде
        несепната от ничий вик?
        Дали морето те обиди
        и ти повярва му в оня миг?

       Сега морето тъжно и студено
       вълните влачи към брега едва,едва
       завръщайки се тъй смирено
       изкупва сякаш своята вина.

       А мидите премръзнали те чакат
       да им изпееш нежен стих,
       да им дадеш отново топлината,
       да чуят пак гласът ти тих.
   
       Самотен фарът светва и угасва,
        очаквайки момичешкия смях,
       а ниско над вълните чайки кряскат
       отнасят във морето нечий грях.

       Защо тъй  рано си отиде?

      

© Дима Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??