7 июл. 2006 г., 20:36  

Заспи ли сърцето студено 

  Поэзия
565 0 5

Забъркаш ли отровата – изпий я,

докато ври смърдящата и плът,

тъй жадна да обрича всичко живо,

което пъпли по наземният си път!

 

Забъркаш ли отровата – плисни я

в очите на загниващата кал,

по тялото, що устни гадни впива

във звучна тръпка с упояващ чар!

 

Забъркаш ли отровата – разливай,

да капе бавно по угасващата плът,

а капките полека да изстиват,

в парченца лед, под каменната гръд!

© Бостан Бостанджиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??