6 мая 2006 г., 19:52

Засрамен 

  Поэзия
479 0 2

-Мамо, мамо, гнездото напускат
и през морета, планини,
поемат път към топлите страни
и в приключения се впускат.
................................

-Синко, небето! Виж го, почерня!
Пръсни на двора тез трошици,
да срещнем прелетните птици,
със мен на пътя ти ела.

Но... подкосиха се крилете,
че с поглед вперили отгоре,
съзряха бели външни щори
вместо прозорец чист и светъл.

Гнездото нямаше го там...
А разпилените трошици
не вкусиха добрите лястовици.
Детето скри очи от срам.

17.09.2002год.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??