22 июл. 2021 г., 13:37

Заупокой. И кръст. Без рай... 

  Поэзия » Гражданская
292 3 9

Животът – мъки изначални.
Безгласна сянка, жажда, глад...
Върху съдбовни наковални,
съдбата други ти коват.
Потрябваш ли – ти гост си пръв,
гощавката богата тя е,
в менюто им е, то се знае –
младенческа, невинна кръв.

История – рулетка руска.
Куршумът – винаги един.
Голтаци в рая, пак не пускат.
И днес, вовеки, и амин!
И все от тръните яка –
листата лаврови прикрили –
лъжи лъстиви, с нови сили,
живее  ли се, все така?

Кипи и ври, непрекипяло,
горчиво вино, с кръв и зной.
И стадо дружно е забляло,
след вълците ще дойде... Кой?
Ще дойде лъв. И после? Край!
Макар и цирков, изгладнял –
оглозгал би ни и изял...
Заупокой. И кръст. Без рай...

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??