19 нояб. 2006 г., 21:06

Заведи ме на юг... 

  Поэзия
889 0 15

Заведи ме на юг... При онази река,
дето среща отново разделите.
Дай ми  глътка от извор. Жива вода.
Направи ми пътека до себе си.


Заведи ме на юг, където звездите
са луднали пламъци. Жарки  усмивки.
Карнеол или охра- луната. Магия.
Лумнали нощите. От любов ненапити.


Заведи ме под южното, щедро небе.
Измисли ме. Любовно желание.
Такава, каквато ти трябвам на теб.
Заведи ме на юг... при душата си...


 

© Бистра Малинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??