16 апр. 2008 г., 09:10

Завръщане... 

  Поэзия » Любовная
2133 0 58

 

 

 

                     Звръщане...

                     Потича към мене
                     реката...
                     пролетна, чиста...
                     и нищо,
                     че старият бряг,
                     онзи, добрякът,
                     тих и 
                     безмълвен
                     отново тъгува...
                     по мост
                     от нежност
                     към мене
                     някой пътува...
                     със слънчеви нишки
                     върбите 
                     изплитат пак
                     светла надежда,
                     че тебе те има...
                     че някой към теб 
                     се завръща
                     и бягащ 
                     от есени тъжни,
                     рисува
                     картина
                     как бряг и река
                     влюбено пак се прегръщат...
                     а нечии устни
                     тихо изричат 
                     молитва 
                     за нежно предчувствие,
                     скрито
                     в очите на птиците,
                     във върбите, 
                     очакващи
                     в топлия залез
                     по бяла пътека 
                     със стъпки на лебед
                     отново
                     ти да се върнеш...

© Магдалена Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??