5 сент. 2005 г., 15:19

Завръщане към себе си 

  Поэзия
978 0 2
Полека се смрачи в душата ми,
не й остана нищо за убиване,
и да откраднеш нищо не остана,
от болка е парализирана.

Със тежко вино за причастие
опитвам да дезинфекцирам
остатъци изтляло щастие,
амбициите атрофирали.

Внезапно те видях в просъница,
отвикнал вече да се взирам,
скептичен и обезверен до втръсване,
парчета себе си събирал.

Като скала заставах пред беди,
но постепенно в пясък се превърнах,
а в него ...ти се посади.
И топлата му влага върна.

© Светлозар Николов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??