11 февр. 2011 г., 13:54

Завръщане в храма 

  Поэзия » Другая
543 0 12

Прожекторът игриво ръка ми подава,
намига ми, хлапакът му с хлапак,
сърцето ми отново аритмично затуптява,
а Зрителят дори не подозира, че съм пред инфаркт.
И там в "кръга", като подплашени котачета
за миг ще се разбягат страхът, тревогите, гнева,
болка непозната ще потърси да се скрие под клепача ми
или смехът ще пръсне деколтето на онази госпожа...
И тази вечер океани ще бушуват,
сенките прастари шепнешком ще им суфлират,
жигосана съм доживотно с бялата присъда:
под чуждо име всяка нощ по малко да умирам.

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??