16 дек. 2022 г., 23:28  

Завръщане в снега 

  Поэзия » Любовная
312 9 18
ЗАВРЪЩАНЕ В СНЕГА

 

Тази нощ заваля. Есента се стиши за последно

и край моя прозорец помаха с омокрена длан.

Утре рано премръзнал дъждът уморен ще полегне

и ще белнат косите му в жълтия тревен саван.

 

И когато снегът понатрупа в алеите в парка,

и остане от пейките черен и смръзнал пунктир,

белотата първица ще грейне – и пищна, и ярка,

като наниз от бисери, пръснат в безкрайната шир.

 

Ще се сгуши градът под кожуси и топли комини,

мълчаливо ще гледа как чезне в стъклата светът,

покрай нас ще кръжат – невидѐни от друг – херувими

и небесните чанове дълго в нощта ще кънтят.

 

Не обичам снега, ала той ме смирява до тебе.

И ме връща където все още не знаех скръбта.

Само миг да си спомня – в живота кому съм потребна,

за да спра и да тръшна бездумната външна врата.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??