11 сент. 2011 г., 11:43

Зелено 

  Поэзия » Любовная
825 0 8

Зелено, всичко е зелено:

слънцето, заплело се в косите ти,

трапчинката на лявата ти буза

и кожата ти, лебедово мека,

с която тази нощ си казах: "Сбогом!"


Морето присмехулно ми намига.

Зелени водорасли котви мятат.

Самотен гларус над вълните слиза.

Зеленият му писък ме пронизва,

повтаря ми, че сън това било е.


И още утре мога да докосна

зелената луна на твойто рамо,

в косите ти да търся раковини,

на устните ти в прелестните миди

да търся бисери - за мен зелено скрити.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??