4 дек. 2021 г., 17:06

Земна мярка 

  Поэзия
367 1 0

Душата е с различни имена

и винаги зарежда се с любов,

през всичките живени времена

разлиства се от благословен зов.

 

Дошла със срок и бегло проявление

изпратена да усвои надлежното ниво,

изпада често в нечовешко изумление

и шепне тихо: "Господи, защо?"

 

В морето от поквара и цинизъм

как точно да пребъде в чистота.

Втъкан в маската на вълчи реализъм

животът чезне с ненормални правила.

 

Душата ни приема тъй отдавна

сценарият с подредба на капан.

Будува или чезне в земна мярка,

но винаги задействана по план.

 

Тя влюбена в живота пак полита

през пламъци от чудна светлина.

Прекрасна, нежна, обичлива

дори ранена от своята мечта.

© Валя Сотирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??