Земя
Попий ме, погълни ме цялата,
подари ми твоя аромат,
строши оковите на тялото,
потопи ме в своя кръговрат.
Дъждът ще ни полива често,
ще разгражда цялата материя.
Направи ме част от тебе вместо
да живея на батерия!
От ръцете ми ще никнат клони,
а сърцето ми ще бъде цвят,
листата ми ще са подслони
за всяка истина на този свят.
Отвори недрата и вземи ме!
Идвам днес с усмивка блага,
искам да съм в тебе! Приеми ме!
Стоя на твоя свят на прага.
© Тинка Това Все права защищены