Тълпата е сковаващият страх.
И ужасът е бичът на живота.
“Разпни го”... и викът расте със връх.
И напор див, сред жажда за разплата.
И капки кръв се стичат по плътта.
Две капки кръв.
И още две.
И още...
А ужасът се слива със страха.
Върхът се сплесква в грапаво надмостие.
Не преминавай никога оттам.
Скъсяваш пътя... но към сатаната.
“Осанна” във “Разпни го” се разля.
Две капки само, а кърви Земята...
© Людмила Билярска Все права защищены