19 дек. 2010 г., 18:22

Зимен ден 

  Поэзия
1033 0 3

И този хубав зимен ден

прехвърли билото на планината,

погледна ме в очите и смутен

подръпна на кожуха си яката.

 

Заслиза бавно хладен мрак,

във модросиньо сенките преляха,

небето - приказно, надвисна пак

и купове звездици там изгряха.

 

Проблесна бял натрупан сняг

високо в царството на снеговете

и билото се сгуши - праг

то, сякаш, къщен бе на световете...

 

Нали денят ще дойде нов

с усмивка лъчезарна да ги сгрее

и с поглед, пълен от любов,

в очите светлосини, ще се смее!

 

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??