По улиците зимни нощем
прозорци взират се в студа,
а на звездите бели кошът
изсипва се върху града.
Дървета клони устремяват
към тяхната дълбочина
и по стеблата им корави
потича лунна светлина
и сенките им очертава –
по покривите те пълзят;
комините дъхтят жарава
и топлят този нощен свят.
декември 1989 г.
гр. Сливен
© Лъчезар Цонев Все права защищены
Поздрави !