26.09.2023 г., 20:55 ч.

Зимни улици 

  Поезия » Пейзажна
212 2 6

 

 

По улиците зимни нощем

прозорци взират се в студа,

а на звездите бели кошът

изсипва се върху града.

 

Дървета клони устремяват

към тяхната дълбочина

и по стеблата им корави

потича лунна светлина

 

и сенките им очертава –

по покривите те пълзят;

комините дъхтят жарава

и топлят този нощен свят.

 

                    декември 1989 г.

                    гр. Сливен

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??