22 мар. 2009 г., 22:02

Златен пръстен 

  Поэзия » Любовная
1433 0 22

Превърнаха се всички обещания

в парчета от разбито огледало.

За кой ли път осъмнах без желание

за срещата със новото начало.

 

Обух с досада старото доверие,

измачканата вяра сложих в джоба,

в ръцете - стрък любовно суеверие,

а на врата - табелата "Готова!".

 

Две крачки ме делят от съвършения

и щом едната някак си измина,

ме спъва полусляпо откровение

и връща ме назад с една година.

 

Все там се връщам с изгрева на слънцето

(поредният на името ти кръстен) .

Денят, обвил сърцето ми разпръснато,

изписан върху златния ми пръстен.

© Васка Мадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??